Úvodní strana Tiskové středisko Tiskové zprávy Matějská pouť

Matějská pouť

11. 04. 2014

Již po 51. se tato slavná pouť koná na holešovickém Výstavišti. Atrakce budou veřejnosti k dispozici až do 21. dubna 2014.

Pro dětské i dospělé návštěvníky připravil organizátor akce, společnost Kočka s.r.o., na 120 různých atrakcí z Čech, Holandska i dalších států Evropy. Těm nejmenším (do 10 let) je určeno okolo 30 různých atrakcí, jako jsou například autíčka, řetízkové, hydraulické i podlahové kolotoče, Buggy auta, nafukovací skákadla či vláčky. Starší a odvážnější návštěvníci se určitě rádi pobaví, vyzkouší svou odvahu a přijdou načerpat dávku adrenalinu na velkých moderních technických zařízeních, která budou opět instalována v holandském lunaparku i na české atrakci Horská dráha a Katapult. Samozřejmě nebudou chybět ani tradiční atrakce jako je staročeská Lochneska, střelnice či tradiční horská dráha a ruské kolo.

Spolupráce s holandským partnerem, který na Matějské pouti participuje již 20. rokem, přinese opět nové a „výživnější“ atrakce. Namátkou lze zmínit nové atrakce  AUTOPISTA, TURBINA, trojpatrový strašidelný zámek „KING CIRKUS“, BURNER, SPIEL, strašidelný zámek TRILLER, FREE STYLE a dále již známé SNOU J. E. T. CAROUSSEL /50m vysoký řetízkový kolotoč/, hydraulickou Megaatrakci „SOUND MASCHINE“, horskou dráhu „MOUSE“ a další desítky atrakcí včetně rozmanitých her zručnosti.

Po ukončení Matějské pouti bude návštěvníkům parku po celý zbytek sezóny k dispozici cca 22 atrakcí. Provozní doba lunaparku zůstává stejná jako v době konání MP.

MATĚJSKÁ POUŤ – TIP NA VÝLET PRO CELOU RODINU

K Matějské pouti patří neodmyslitelně i další doprovodné aktivity. Každou sobotu a neděli, v průběhu konání MP, je na Křižíkově fontáně v době 13:00 – 17:00 hod. pro nejmenší návštěvníky připraveno zábavné kulturní vystoupení klaunů ze skupiny MEDŮZA. Děti se budou jistě radovat z veselých klaunů a dalších pohádkových bytostí či průvodu masek.

V celém areálu bude rozmístěn stánkový prodej s různým sortimentem zboží. Nebudou chybět hračky, kanadské žertíky, bižuterie, textil a další. Ani milovníci jídla nepřijdou zkrátka. Pro ně budou k dispozici stánky s nejrůznějším občerstvením od orientálních cukrovinek, suchých plodů až po pravá pouťová perníková srdce. K dispozici bude též řada restaurací.

PROVOZNÍ DOBA POUTĚ

Úterý – pátek                            14.00 – 21.00 hodin

Sobota, neděle, svátky          10.00 – 22.00 hodin

Školní prázdniny                     10.00 – 22.00 hodin

Provoz během svátků, školních prázdnin a velikonočních svátků bude od 10 - 22hod.

pondělí: zavřeno (mimo školních prázdnin a svátků)

Vstupné: 25 Kč plné vstupné v sobotu a neděli, 10 Kč zlevněné vstupné úterý až pátek,

děti do 120 cm vstup zdarma

SLAVNÁ HISTORIE MATĚJSKÉ POUTI

Aneb vzpomínka na nejslavnější pražskou pouť, pouť Matějskou s tradicí několika staletí. Tradice konání „Matějské pouti“ je v Národní knihovně archivována od roku 1595, dalo by se tedy říci, že v roce 2014 je jí již úctyhodných 419 let! Slavnou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze, oslavou svátku sv. Matěje, 24. února. Matějská pouť je rovněž první jarní poutí v Evropě.

Původní poutě byly v okolí kostelíka v blízkosti Hanspaulky, ale prostranství bylo malé a tak se stánky a kolotoče zvolna posouvaly až k nynějšímu Vítěznému náměstí (tzv. Kulaťák) do míst, kde jsou dnes Vysoké školy a pak ještě dál až k nynější stanici metra Hradčanská. Po výstavbě Vysokých škol MP na Kulaťáku skončila v r. 1960 se konala v různých lokalitách Prahy. V roce 1963 se pouť přesunula ke Stromovce do areálu Výstaviště Praha - Holešovice.

Kontaktní informace:

Organizátor akce: Kočka s. r. o.

Telefon na organizátora akce - Kočka s. r. o.:  220103217http://www.matejskapout.cz/

Garant Matějské poutě:

PALMA  - Česká asociace majitelů lunaparků, cirkusů a stánkového prodeje
- technické prohlídky pro lunaparky a cirkusy (GSM: 603 909 012)
- elektrorevize a příslušná školení
- pronájem atrakcí pro společenské akce i filmování
- servisní práce pro atrakce a lunaparky, hostování na poutích a atrakcích
- výroba i oprava atrakcí (koupě i prodej starších zařízení)
- stánkový prodej

tel./fax:      220 103 217, 233 377 214

DEN PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ

V rámci Matějské pouti se tak jako každoročně uskuteční již tradiční „Den pro zdravotně postižené děti“. Tentokrát je termín stanoven na pondělí 24. 3. 2014. Celá akce je přístupná dětem s handicapem v doprovodu jejich rodičů, vychovatelů či kamarádů, dále pak dětským domovům, azylovým domům a ostatním ústavům. Veškeré atrakce jsou dětem k dispozici mezi 11:00-15:00 hod. zcela ZDARMA. Kromě atrakcí mohou děti shlédnout též od 11:00-15:00 hod. stálou expozici exotických ryb, žraloků, korálů a sasanek „Mořský svět“ a doprovodný zábavný program a vystoupení klaunů ze skupiny MEDŮZA, který je vždy připraven speciálně pro tuto příležitost na Křižíkově fontáně od 11:00 – 15:00 hod. Společnost KOČKA s.r.o. chystá od 15:00 do 17:00 hod. koncert předních českých umělců na Křižíkově fontáně /bude upřesněno/. Spolupořadatelem Dne pro zdravotně postižené děti je společnost Incheba Praha.

Více info v tiskové zprávě níže: