Úvodní strana Tiskové středisko Tiskové zprávy Závěrečná TZ - Top Gastro & Hotel 2016

Závěrečná TZ - Top Gastro & Hotel 2016

29. 02. 2016

TRENDY V GASTRONOMII TO JE TOP GASTRO & HOTEL 2016

Jubilejní 10. ročník gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2016, který se uskutečnil 18. – 21. 2. 2016 souběžně s 25. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2016 na Výstavišti v Praze – Holešovicích, opět sklidil velký zájem návštěvníků z řad odborníků i široké veřejnosti. Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo financí ČR, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Česká barmanská asociace.

V pátek 19. února se v Křižíkově pavilonu E uskutečnila konference na téma „Aktuálně o elektronické evidenci tržeb“. Konferenci připravil organizátor veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2016 ve spolupráci s Ministerstvem financí. Přednášejícími se stali náměstkyně ministra financí pro daně a cla Alena Schillerová, generální ředitel Finanční správy Martin Janeček, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárekředitel sekce IT Finanční správy Jiří Fridrich. Konference, která přilákala více jak 300 účastníků, nabídla nejnovější informace o elektronické evidenci tržeb, kterou 10. února schválila Poslanecká sněmovna.

Návštěvníci konference se po jejím skončení navíc přímo na veletrhu TOP GASTRO&HOTEL mohli v expozicích firem  Storyous.com, s.r.o., AWIS a.s., Hotel Time, a.s., Logtrade s.r.o., INES – Marie Kvapilová, Smart software s.r.o. nebo SWS Kolín s.r.o. seznámit s nabídkou systémů připravených pro EET.

Mezi vystavovateli nemohla chybět ani společnost AMEREX TRADE s.r.o., oficiální dodavatel gastro zařízení českého pavilonu na EXPO 2015 v Miláně, kde se Česká republika prezentovala jako země s bohatou tradicí v oblasti zemědělské i potravinářské výroby a jako světová jednička v některých specifických oborech.

Na veletrhu TOP GASTRO & HOTEL se již podruhé prezentovala i společnost TOMGAST Czech Republic s.r.o., dodavatel profesionálního vybavení mnoha evropských i světových výrobců, od kterých přináší svým klientům ty nejmodernější gastronomické trendy. Veletržní premiéru pak měla na veletrhu společnost Repollo Development s.r.o. dodávající restaurační pavilóny revoluční konstrukce a designu se snadnou a rychlou výstavbou.  Rovněž poprvé měli návštěvníci možnost seznámit se se společností InterGast, a.s., dovozcem konvektomatů, multifunkčních pánví, varných technologií, zchlazovačů a zmrazovačů nebo s jedinečnými exkluzivními džemy a omáčkami s alkoholem, které slovenská společnost IVEMA s.r.o. nabízí pod názvem Gentle Jam.

Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. Pořadatelé byli z celého průběhu nadšeni, a to jak z hojné účasti široké veřejnosti, tak z řad odborníků. Není proto divu, že již za pár týdnů se začne pracovat na dalším, 11. ročníku, který přinese ještě mnohem víc.

Počet vystavovatelů TOP GASTRO & HOTEL: 151
Počet zastoupených zemí: 16