Úvodní strana Tiskové středisko Tiskové zprávy TZ Sport Expo 2016

TZ Sport Expo 2016

25. 04. 2016

Veletrh Sport Expo 2016 přináší radost z pohybu!

Oblíbený veletrh zasvěcený sportu a tělesné kultuře je opět tady! Od 5. - 7. 5. 2016 se na něj můžete těšit v krásných prostorách Průmyslového paláce a jeho přilehlých křídel. Čím je Sport Expo letos jiné? Především tím, že krom řady novinek, produktů a představení netradičních sportovních disciplín nabídne svým návštěvníkům možnost vše si na vlastní kůži vyzkoušet, zacvičit si přímo na místě.

Pořadatelé se stejně jako loni postarají o bohatou nabídku sportovních produktů a služeb za bezkonkurenčně nízké ceny. K dispozici bude sportovní obuv, oblečení, teamový oděv, výživa pro sportovce, id náramky, tejpování, workout sestavy nebo sportovní nářadí. Těšit se můžete na světoznámé značky ADIDAS, AMER SPORTS, ASICS, CEP,COMPRESS SPORT, ENERVIT, ERAWAN, GARMIN, GENERAL SPORTS, MIZUNO, MOOSE,  NUTREND, SILVINI, SPORTISIMO, SWEEP a další. Účast přislíbila více jak stovka vystavovatelů a firem z celého světa, jejíchž akční rádius prosakuje nejrůznějšími sportovními odvětvími a obory. Nemusíte se proto obávat, že by zrovna Váš oblíbený koníček zůstal stranou!

Bohatý doprovodný program ovládnou cvičitelé fitness, stejně dobře jako tanečnice pole dancingu při již oblíbeném klání Pole Battle League, jehož 8. ročník letos veletrh Sport Expo hostí. Soutěžící se dle povinných prvků a zkušeností, které s pole dance mají, rozdělí do kategorií Amateur, Profi a Elite. Jejich výkony ohodnotí nejen potlesk přihlížejících, ale i odborná porota. Vypracovaná těla tanečnic, pohyb s prvky elegance, napětí a malá dávka nebezpečí, to je to, co láká. Jestliže oči mužů s chutí spočinou na akrobatických výkonech Pole Dancingových krásek, ženy jistě ocení divočejší mužskou verzi akrobacie a pohybového mistrovství v podání party sportovců z Urban Sense.

Dle jejich vlastních slov se jedná o mezinárodní špičkový tým, jenž se věnuje pohybovým aktivitám, které využívají potenciálu vlastního těla - jmenovitě jde o parkour, freerun, tricking, silový workout, bojové sporty a akrobacii všeho druhu.

Dech beroucí zážitky z těchto disciplín jistě umocní fakt, že i vy se můžete stát jedním z těch, kdo se připojí, kdo se naučí své tělo takto skvěle ovládat. Se svou nabídkou přichází nejen pole dancingová studia, ale i Urban Sense s vlastní akademií a campem.

Na vlastní kůži můžete zakusit také aktivity, které jsou na první pohled mnohem bezpečnější a zvládne je každý. Poloviční balón zvaný bosu, na kterém se dá skvěle posilovat a trénovat balanc, stejně jako klasický workout nebo hokejbal. Hodně legrace zažijete s kamarády při crazy balls nebo na lezecké stěně. K dispozici bude také dětská verze stěny. Po celou sobotu se zde navíc mohou návštěvníci těšit na připravenou soutěž.

Pokud si s sebou přizvete dostatečně silného partnera či dostatečně pružnou partnerku, máte šanci uspět při acro józe - partnerském cvičení, které vychází z klasické ashtanga jógy. Prověří Vaši elasticitu, balanc, sílu a ohebnost.

Že se dnes stalo běhání pro mnoho nadšených amatérů sportem číslo jedna, asi nemusíme dodávat. Prague International Marathon organizuje svůj vytrvalecký závod s názvem Volkswagen marathon přímo v rámci Sport Expa. Na stánku Volkswagen bude připravena „technická kontrola běžce“ s celistvou diagnostikou určenou i pro návštěvníky veletrhu. Pro maratonce samotné pak můžete nahrávat vzkazy na stánku nealkoholického piva Birell.

Unicredit Bank ve spolupráci s Prague Digital Marathon pořádá při veletrhu „Běh pro Alenku“, kdy za každý uběhnutý metr v ulicích Prahy na digitálním maratonu podpoří bankovní partner nemocnou holčičku.

Prevenci mužských onemocnění zajistí STK pro chlapy v rámci nadačního fondu Petra Koukala. Je čas, aby se také pánové začali zajímat o svou tělesnou schránku. Včasné odhalení problémů je někdy více jak polovina úspěchu v rámci jejich řešení.

Stranou nezůstanou ani některé hravé vychytávky, které vám jistě zpestří nudu všedních dnů. Fitness příbor, se kterým můžete zároveň jíst a posilovat, je jedním z mnoha detailů, které by v domácnosti pravého sportovce neměly chybět. Pokud se s ním nedokážete najíst, je to nejspíš znamení, že si sousto nezasloužíte.

Jedinečnou možnost tvorby vlastního drinku v plechovce nabízí Plechovkátor. Zákazník tak dostane možnost ovlivnit nejen obal, ale i to, co bude ve výsledku pít.

Nudit se letos na Sport Expu 2016 rozhodně nebudete, a kdyby Vás více než klid tělocvičen oslovoval čerstvý vzduch, k dispozici bude přilehlá Stromovka, ve které můžete nově zakoupené boty, cvičební úbory, sportovní doplňky či cvičební nářadí hravě odzkoušet. Pro milovníky auto-moto bude před Průmyslovým palácem čekat dopravní hřiště, na kterém se ve spolupráci s Eltodo, Messengerem a pod bedlivým dohledem Městské policie můžou vydovádět.

Sport Expo 2016 je zase trochu jiné! Pořadatelé již nehodlají své návštěvníky jednostranně bombardovat širokou paletou sportovních produktů či ukázkami. Všechny sportovní disciplíny si budete moci odzkoušet sami na svou pěst přímo na místě. Tento jedinečný sportovní veletrh tak slibuje víkend plný pohybu, relaxace a zdraví. Kdo bere sportování vážně, nebude na této události chybět!

Data výstavy:

Termín konání: 5. – 7. 5. 2016
Místo konání:

VÝSTAVIŠTĚ PRAHA – HOLEŠOVICE

Průmyslový palác

Venkovní plocha

Organizátor:
INCHEBA EXPO PRAHA spol. s r.o.
Otevírací hodiny:

5. 5.  12.00 – 20.00