Úvodní strana Tiskové středisko Tiskové zprávy TZ Dětská planeta 2016

TZ Dětská planeta 2016

31. 10. 2016

Žhavé novinky od Ježíška

Asi každý z nás má v rodině nebo blízkém okolí malé i větší děti. S blížícím se obdobím Vánoc tak pravděpodobně přemýšlíte, čím je obdarovat. Samozřejmě můžete sáhnout po oblíbené klasice, jen se musíte zamyslet nad tím, zda děti dárek, který v drobné obměně dostanou už potřetí, opravdu potěší. Trefou do černého bude spíš některá ze zajímavých novinek na trhu. Pokud si je chcete prohlédnout všechny na jednom místě, neměl by Vám ujít veletrh hraček, her a dětských potřeb DĚTSKÁ PLANETA. Uskuteční se na Výstavišti v Praze - Holešovicích v termínu 4. až 6. listopadu. Zatímco si děti budou hrát nebo se zabaví během atraktivního doprovodného programu, můžete si vánoční dárky v klidu nakoupit. Překvapí Vás nejen velký výběr, ale i výhodné veletržní slevy.

A jaké trendy jsou hitem předvánočního trhu? Úplnou novinkou je třeba stavebnice Plus Plus pro děti od 1 roku do 14 let, která získala mnoho ocenění nejen  u nás, ale i ve světě. Její jednoduchý koncept nabízí nekonečné množství kombinačních možností a podporuje dětskou fantazii a tvořivost. Hodí se pro děti předškolního věku, ale i starší „stavitele". Umožňuje tvořit plošné 2D mozaiky i 3D modely. Kvalitní zpracování kostiček zaručuje pevnost, stálobarevnost a přesnost rozměrů. Prodává se ve dvou velikostech: MINI a MIDI.

Holčičky zbožňují tvoření, ideálním dárkem pro ně budou nové kreativní sady BRILLANTINA. Každá dívka si může vytvořit svůj originální šperk v podobě náramku v širokém spektru barev s nejrůznějšími provlékacími ozdobami. Každý den tak zdůrazní svůj styl novou ozdobou. Druhou novinkou od stejného výrobce jsou náramky, přívěsky, prstýnky a náušnice s licencí Trolls. Oblíbení trollové, kteří ovládnou na začátku listopadu naše kina, se stanou hitem této zimy. Je tedy jasné, že by neměli chybět ani na dívčích špercích.

Malé dobrodruhy nadchne výuková pohyblivá stavebnice Korbo, která učí základy fyziky. Hračka se bude líbit i tatínkům. Společnými silami mohou podle obrázkového návodu s dětmi postavit třeba vodní mlýn, mixér nebo myčku aut. Když správně zapojíte plastové komponenty, jako jsou hřídele, ozubená kola, kliky a spojky, stavba se dá do pohybu. Radost malých nadšenců do vědy nebude mít konce!

Stavebnice Lego je vděčným evergreenem. Letos ale děti můžete překvapit a obdarovat světovou novinkou, svítícími kostkami Light Stax od společnosti Virteco s.r.o. Jsou plně kompatibilní s kostkami Lego Creator a nadchnou i větší děti, které si s klasickou stavebnicí už pomalu přestávají hrát. LED diody v kostičkách se napájí přes základovou desku, ve které jsou baterie nebo kabelem ze sítě. Na veletrhu můžete pořídit také loňskou novinku - stavebnici Light Stax Junior kompatibilní s Lego Duplo pro nejmenší.

Oblíbená postava Krtečka a jeho kamarádů si hledá nové a nové generace malých kamarádů.  Skvělou volbou pro nejmenší budou Krtečkovy houbičky. Tento edukativní barevný vláček zpříjemní malým nezbedům chvíle při koupání, ať už ve vaně nebo v létě u bazénu. Vláček se dá libovolně skládat a kombinovat. Hračka je určena pro děti od 6 měsíců do 5 let. Společnost OSMOST s.r.o. představí na výstavě také Veselé houbičky - sadu zvířecích kamarádů pro děti od 3 let. Žirafa, prasátko, žabka, kravička, hrošík a opička se rychle přemění v nejlepší přátele. Jsou lehcí a měkoučcí, děti je tak mohou mít neustále u sebe.

Společnost Pana s.r.o. představí na veletrhu dětské batůžky a další doplňky s příběhem Zipa a Zoe a jejich kamarádů. Jsou krásně barevné a jejich hlavními hrdiny jsou veselé kreslené postavičky. Jejich autorem je umělec Matthew Langille, žijící v New Yorku. Jeho práce jsou vystavovány v galeriích po celém světě a objevily se i v mnoha publikacích. Vytvořil ilustrace pro mnoho známých designových a módních značek.

Přehlédnout byste neměli ani řadu knižních novinek pro nejmenší v edici Ella & Max od společnosti Presco Group, a.s. Děti potěší veselá leporela Daniely Kulot. Její kniha s titulem Jsme kamarádi byla na letošním Lipském knižním veletrhu vybrána mezi deset nejkvalitnějších titulů pro nejmladší věkovou kategorii. Celkem bylo hodnoceno 8000 titulů. Malé milovníky výtvarného umění nadchnou Pohádkové omalovánky. Zajímavé jsou také knížky z edice mini-miki, plné zábavných aktivit i poučení, které přenesou malé čtenáře do bližších i vzdálených koutů zeměkoule.

Vystavovatel Office Line představí originální knihu, která rozvíjí fantazii a motorické dovednosti dětí předškolního a raného školního věku. Kniha se speciálními prstovými razítky učí děti kreativitě. Svými vlastními otisky prstů vytvoří základ zvířátka a s pomocí rodiče nebo jednoduchého návodu jej pak dokreslí. O výtvarnou složku knihy se postarala španělská výtvarnice a spisovatelka Angels Navarro, která je autorskou 120 knih s překlady ve 33 zemích světa.

Vybírat tedy opravdu bude z čeho. Děti si mohou hračky prohlédnout a vyzkoušet a rovnou napsat dopis Ježíškovi. A Vy snadno získáte chvíli na ničím nerušené vánoční nákupy. Pro Vaše ratolesti je totiž připraven bohatý doprovodný program. Jejich průvodcem se stane multimediální postavička prasátko Pigy a kouzelník Jirka Hadaš. Do světa fantazie se ponoří v hracím autobuse jednoho z největších evropských hračkářství Hamleys. Mohou zajít do divadélka či kabaretu, vychutnat si vystoupení skupiny LOLLIPOPZ nebo koncert Nely Kailové. Na milovníky pohybu čeká Cvičeníčko s Hankou Kynychovou, vyřádit se mohou také na dětském hřišti BESIPu. Připravena je dobrodružná hra pro děti a rodiče se skřítkem Planetkou nebo kreativní dílničky.

O zábavu tedy nebude nouze! Pro všechny dětské účastníky výstavy jsou připraveny atraktivní dárky
a soutěže o krásné ceny. Příjemným letošním bonusem je vstup zdarma pro všechny děti, až do 14 let! Na veletrh se nemusí bát zavítat ani maminky menších dětí, připraven je kojící a přebalovací koutek, dětský koutek s hlídáním dětí od 2 let a relaxační zóna. DĚTSKÁ PLANETA je opravdovou oázou pro všechny.

Další informace naleznete na www.detskaplaneta.cz nebo na facebookové stránce Veletrh Dětská planeta.

Místo konání:

VÝSTAVIŠTĚ PRAHA HOLEŠOVICE

Organizátor: INCHEBA EXPO PRAHA spol. s r.o.
Otevírací hodiny:

4. listopadu 10:00 - 18:00 hod.

5. listopadu 10:00 - 18:00 hod.

6. listopadu 10:00 - 16:00 hod.

Vstupné:

150,- Kč    plné vstupné dospělí