logo

BIOSTYL - ECOWORLD

Mezinárodní veletrh zdravé výživy, zdravého životního stylu a ekologicky šetrných výrobků a služeb

9. - 11. 11. 2018


 
 

Drobečková navigace:

Biostyl Archiv aktualit Sušené maso na veletrhu - tradiční...


 

Aktualita

Sušené maso na veletrhu - tradiční hovězí, kuřecí, krůtí a vepřové a premiérově tuňák

17. 10. 2018
 
 

Společnost Indiana s.r.o., která bude ve své expozici na veletrhu BIOSTYL - ECOWORLD prezentovat sušené maso, nám zaslala několik zajímavých informací ze své historie:

Zrození náčelníka kmene Indiana Jerky

Ušlechtilá tvář, tenká čelenka z chřestýší kůže, bohatě zdobený oděv, stříbrem zdobená puška. Prostě Vinnetou. Také jste v mládí tak hltali jeho dobrodružství? My rozhodně ano! Všechny svazky mayovek i ona nepřekonatelná filmová zpracování milujeme dodnes.

„Apačové se utábořili jako obyčejně v jisté vzdálenosti od nás, aby pojedli sušené maso. My ostatní jsme seděli na pokraji křoví kolem ohně. Seděli jsme tam proto, poněvadž jsme tak byli chráněni před chladným větrem, který večer vál,“ zní jen pár vět z nejznámějšího díla Karla Maye.

Sušené maso? O tom jsme jako děti ještě nic netušili! Doma se nejčastěji servírovala sekaná s bramborovou kaší.

Čím jsme byli starší, tím méně jsme samozřejmě věřili tomu, že by všichni indiáni žili jako urozený divoch Vinnetou. Začali jsme se o jejich historii zajímat víc a zjistili jsme, že skutečnost je naprosto jiná, ale o to zajímavější a víc vzrušující!

První kousek sušeného masa

Až jako dospěláci jsme cíleně četli v odborné i neodborné literatuře o sušení masa. Téměř k dokonalosti tuto metodu dovedli právě indiáni! Maso jednoduše sušili na sluníčku nebo ho udili ve starém týpí.

Netrvalo to dlouho a na dovolené v zahraničí jsme poprvé ochutnali sušené maso, které jsme sehnali v tamním obchodě. Bylo to docela dobré, ale něco tomu prostě chybělo!

Přemýšleli jsme o tom, co udělat pro to, aby šlo koupit sušené maso, které nám bude bez výhrad chutnat, jednoduše v Česku. Někdy kolem té doby se nám v hlavě narodil náčelník jménem „Ten, který suší maso“. A trvalo pár dalších let, než jsme založili vlastní firmu a pustili se do výroby vlastního sušeného masa.

Dnes jsme největším výrobcem sušeného masa v Česku

Firmu Indiana s.r.o. jsme založili v roce 2002. Dnes jsme dokonce největším výrobcem sušeného masa v Česku a zároveň jsme mezi třemi největšími výrobci v Evropě!

Naše sušené maso Indiana Jerky exportujeme také do více než 20 zemí – od ostrova Martinik v Karibiku až po barevný ostrov Réunion v Indickém oceánu, který každého návštěvníka naprosto dostane.

Jak k nám připlaval tuňák až z Tichého oceánu

Velmi nás těší každoročně vzrůstající prodeje naší masové pochoutky. Nejoblíbenější je mezi vámi stále hovězí – naše originální receptura s nezaměnitelnou evropskou slanou příchutí masa. Těsně v závěsu jsou pak Indiana Jerky kuřecí, krůtí a vepřové.

Jako první na světě jsme přišli na trh s úplnou novinkou – náčelníkovi připlaval na e-shop TUŇÁK až z Tichého oceánu, který je lovený tím nejšetrnějším způsobem. Jak chutná? Neuvěřitelně!

Jste připraveni na pořádnou chuť masa? Stačí jen otevřít sáček a zakousnout se!

Howgh.

Ochutnávka nabízených produktů:

   

Další Aktuality

 

 
   

Aktuality:

 
CZ EN
 
 
/common/images/events/3033/1489751811BS_banner_1920x1024px_NEW.jpg0 0
2043